Hatay’da yaşayan müzik öğretmeni, sanatın uygunlaştırıcı gücüyle sarsıntı psikolojisini atlatan 39 öğrencisiyle birlikte piyano resitali ve koro dinletisi düzenledi.
Kahramanmaraş merkezli zelzelede en çok hasar alan Hatay’da küçük yaştaki çocuklar sarsıntıdan ruhsal olarak olumsuz etkilenmişti. Sarsıntının yaralarını sarmak ve sanatın güzelleştirici gücüyle öğrencilere umut olmak isteyen müzik öğretmeni Gamze Vahap, çocuklara piyano eğitimi vermeye başladı. Çocuklara verdiği eğitimler başarılı olan ve çocukların bir nebze de olsa zelzele psikolojisinden uzak kalmasını sağlayan vefakar müzik öğretmeninin, 39 öğrencisi okulun konferans salonunda piyano resitali ve koro dinletisi düzenledi.
“Piyano çalarak, birbirimize dayanak olarak, güç vererek ve müziğin de tesiriyle çok daha uyguna gerçek gidiyoruz”
Müziğin ve sanatın uygunlaştırıcı gücüyle çocukların sarsıntı öğrencileri psikolojisinden kurtulması için çabalayan Müzik öğretmeni Gamze Vahap, “Bugün burada kendi öğrencilerimle piyano resitali ve koro dinletisi ismi altında toplandık. Hedefim çocukların büyümelerini, gelişimlerine katkıda bulunmak. Zelzeleden evvelki öğrencilerimle ve sarsıntıdan sonra da bana gelen birçok öğrenci oldu. Yaralarımızı birlikte müzikle ve sanatla güzelleştiriyoruz. Amacımız geleceğe daha çok umutla bakmak. Çocuklar müzik sayesinde yaşadığımız makus şeyleri unutabiliyor. Yaklaşık bir yıldır öğrencilerimle çalışıyorum. Burada 39 öğrencimizle konser vereceğiz. Kimileri daha çok sarsıntıdan evvelki öğrenciler ve kimileri sarsıntı sonra gelen öbür öğretmenlerle çalışmış öğrencilerimde var. Hepsiyle birlikte bir gaye ve maksat uğruna bu türlü bir resital düzenlemek istedik. Sarsıntıda çok şükür öğrencilerimden kaybımız olmadı. Lakin çok travmalar yaşayan bunu derslerde de bana hissettiren öğrenciler var lakin müzikle bir arada bunları aşmaya başladık” dedi.
“Depremde konutumuz bayağı sallanmıştı, müzikle uğraşmak ve piyano çalmak bizim bu hissimizi hafifletiyor”
Piyano çalmanın sarsıntı psikolojisini azalttığını söyleyen öğrenci Toprak Keser, “Biz burada piyano çalacağız ve ayrıyeten koro olarak müzik söyleyeceğiz. Bu türlü bir tertip yaptık. Burada 39 öğrenci arkadaşımız var. Çalışma sürecimizde konutta çalıştık. Hocamızla birlikte yaptığımız yanlışları telafi ederek daha da uygun olup hoş bir çalışma yürütmemiz oldu. Sarsıntıda meskenimiz bayağı sallanmıştı. Ben soğukkanlılıkla atlatmıştım lakin arkadaşlarım atlamadı. Müzikle uğraşmak ve piyano çalmak bizim bu hissimizi hafifletiyor. Bana çok uygun geliyor. Benim sen sevdiğim şeylerden biri de piyano çalmak ve müzikle uğraşmaktır. Aslında daha çok enstrümanla çalmayı isterim” biçiminde konuştu.
“Müzik ve sanatla uğraşmak beni makûs durumları atlatmama yardımcı oluyor”
Müzik ve sanatla uğraşmanın sıkıntı süreçleri atlatmaya dayanak olduğunu söyleyen Işıl Ece Döner, “Herkes piyano çalacak ve arkadaşlarımla birlikte koro halinde müzik söyleyeceğiz. Bu şov için bayağı çalıştık. Meskende, okula ve öğretmenimizin meskeninde çalıştık. Çalıştıktan sonra bayağı ilerledikten sonra bugün şovumuzu yapacağız. Müziği çok seviyorum. Müzik ve sanatla uğraşmak beni makûs durumları atlatmama yardımcı oluyor. Piyano ve baleye başladım. Onlar sayesinde moralim düzeldi. Müzikle uğraşmaktan nitekim çok mutluyum” tabirlerini kullandı. – HATAY
More Stories
Ayşe Tokyaz İçin Adalet Yürüyüşü Düzenlendi
Nurdağı’nda feci kaza: İki şoför hayatını kaybetti
Gaziantep Belediye Başkanı, Sınavda Derece Yapan Kardeşleri Ziyaret Etti